KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi

Ara

'Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası' okulumuzda tüm sınıf seviyelerinde öğretmen ve öğrencilerimizin katılımlarıyla gerçekleşti.

Ara

Okulumuzda akademik ve sportif alanlarda başarılı olan öğrencilerimizle  şairler tepesinde akşam yemeği etkinliği gerçekleştirdik.Etkinliğimize katılarak bizleri onure eden Süreyya Erdoğanyılmaz hanımefendiye ilçe milli eğitim şube müdürlerimiz Bekir Akçin ve Hacı Yaşık beyefendilere teşekkür ederiz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesinde gönüllü olarak yer alan öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte, Dulkadiroğlu Özel Eğitim Meslek Okulunu ziyaret ettik. Ziyaretimizde bu okulda eğitim gören engelli öğrencileri yakından tanıma fırsatı bulurken okul içinde ve dışında yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler aldık. Onlarla kaynaşırken yeni arkadaşlıklar edindik.

Ara

Liseler arası masa tenisi turnuvasında il birinciliğini kazandık !

Ara

Okulumuzda başarının arttırılıp özendirilmesi amacıyla yapılan deneme sınavlarında dereceye giren öğrencilerimize kitap ödülleri verildi.

Ara

Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında okulumuz öğrencileriyle birlikte ''AYBÜKE : Ben Öğretmen Oldum '' filmini izledik. Ülkemizin yakın geçmişinde yaşanan elim hadisede terör örgütü tarafından şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke YALÇIN' ın hayatını konu alan filmde duygusal anlar yaşanırken öğretmenlik mesleğinin zorlukları ve kutsallığı hakkındaki bilincimizi tazeledik. Bu vesileyle hain terör örgütü tarafından şehit edilen tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ara

24 Kasım Öğretmenler günümüz, öğrencisi, öğretmeni ve idareresiyle okulumuzda coşkuyla kutlandı. Okulumuz öğretmenlerine Süreyya ERDOĞANYILMAZ tarafından akşam yemeği ikramı yapıldı. Yerel basına da yansıyan yemek progaramının linki :

Ara

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Toplantımızı okul konferans salonunda gerçekleştirdik. Toplantıya başkanlık eden okul müdürümüz Ali BULDUM velilerin yoğun ilgisinden memnuniyetini ifade ederek okulumuz hakkında bilgilendirmeler yaptı. Okulun idaresiyle, öğretmeniyle, öğrencisi ve velisiyle bir aile olduğunu ifade etti.

Tem

Milli Eğitim tarafından okulumuzda yapılacak olan telafi eğitimi başlıyor. 9'dan 10'uncu sınıfa ve 10'dan 11'inci sınıfa geçen öğrencilerimiz için 1 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında düzenlecek olan eğitime 24 - 29 Temmuz tarihleri arasında EBA platformu üzerinden başvuru yapılacaktır. Başvuru için eklediğimiz fotoğraflardan faydalanabilirsiniz.

Tem

Okulumuzun son haftası 15 Temmuz Şehitleri ve depremde kaybettiğimiz öğretmenler ile öğrencilerimiz adına anma programı düzenledik. Kuran'ı Kerim tilaveti, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma, geçmiş yaşananları hatırlamak ve ikramlarla programı bitirdik. Minnet ve özlemle bir kez daha anıyoruz.

Haz

11. sınıftan 12. sınıfa geçen öğrenciler için yaz DYK kursu başvuruları 15 - 22 Haziran 2023 tarihleri arasında EBA üzerinden öğrenciler tarafından yapılacaktır. Kurslar 3 Temmuz' da başlayacaktır.

May

Miili Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Bursluluk sınavı başvuruları başlamıştır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

a. Başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecektir.

b. Sınav başvuruları 29 Mayıs 2023 - 16 Haziran 2023 tarihleri arasında alınacaktır.

c. Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapabilecektir.

ç. Öğrenci velisi, “EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname” ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır. Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili elektronik ortamdan alınan bilgiler velisi tarafından kontrol edilerek (adı/soyadı, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, sınavda tedbir hizmeti alınmasını gerektirecek özel eğitim ihtiyacı/ yetersizlik durumu, alanı/dalı, sınıfı) varsa yanlışlıklar başvurudan önce düzeltilmelidir.

d. Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Başvurunun yapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından imzalanan başvuru belgesi sınav bitimine kadar saklanacaktır.

e. Başvuru onaylandıktan sonra elektronik ortamda yapılacak değişiklikler başvuru bilgilerini değiştirmeyecektir. Bu nedenle onaylama işleminden önce bilgilerin doğruluğu veli ve okul yöneticilerince titizlikle incelenmelidir. Bundan sonra yapılan başvurular ve talepler kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

AYRICA;

Kontenjan Dağılımıda: Burs ve yatılı okul kazanacak olanların %30’u “6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerden Etkilenen Öğrenciler”e, ayrılmıştır.

Diğer bilgiler için aşağıda bulunan başvuru kılavuzuna bakabilirsiniz.

May

Sorumlu dersi bulunan öğrencilerimizin sınavları 22 Mayıs - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Özellikle İmam Hatip, Meslek Lisesi, Fen Lisesi vb. okul türlerinden nakil gelen öğrencilerin bu konuyla alakalı olarak mutlaka okul idaresine başvurmaları gerekmektedir.

Nis

2 Mayıs Salı günüden itibaren uygulanacak ders programı aşağıya eklenmiştir. Tüm öğrencilerimizin dikkatine.